Veelzijdig

Vanochtend tijdens het opruimen van de was, kwam de geur van Lavender me al tegemoet. Gisteravond heb ik deze olie (met water verdund) over mijn was verneveld. Heerlijk!

 

Met zijn uitgesproken aroma en talloze toepassingen is lavendel uitgegroeid tot een van de  populairste essentiële oliën. Vroeger gebruikten de Romeinen en de Egyptenaren lavendel voor in bad. Sinds die tijd hebben vele mensen de talloze voordelen van lavendel ontdekt. Lavendel wordt veel gebruikt in cosmetica en parfums om oneffenheden op de huid te verminderen en huidirritaties te kalmeren. Een van de bekendste werkingen is haar ontspannende en kalmerende kwaliteit.

Tijd om te laten zien wat er allemaal kan; een gebruikers top 5

Slapen
Lavendel heeft zoals genoemd een kalmerende, rustgevende en ontspannende werking, waardoor deze olie vaak voor het naar bed gaan wordt gebruikt. Een druppeltje op je kussen, op een doekje of in een diffuser naast je bed om de geur dichtbij je te hebben. Een goede nachtrust toegewenst!

Luchtverfrisser
dōTERRA essentiële oliën hebben een natuurlijke manier om de lucht in huis of op kantoor te zuiveren en te verfrissen. Als je lavendel olie verstuift, creëert het een serene sfeer van rust, kalmte en ontspanning. Voeg een paar druppels toe aan een sprayfles met water om je beddengoed mee in te spuiten of gebruik het op het toilet.

Insectenbeten
Lavendel is ook fijn om een insectenbeet mee in te smeren. Het helpt tegen de pijn of jeuk en zorgt voor een sneller herstel. Je kunt een druppel onverdund op de plek doen. Of het nou van een mug of een bij is, het verzacht die vervelende prik.

Onrustige huid
Heb je onrustige huid? Dan kan lavendel je huid ondersteunen. Doe een paar druppels bij wat gefractioneerde kokosolie of andere basisolie en breng het aan om je huid weer te kalmeren. Lavendel is een veilige olie om bij baby’s te gebruiken. Verdun* de lavendel olie met een basisolie. Wrijf je handen tegen elkaar en smeer dan de billetjes van de kleine in.

* 1 druppel lavendel op 5ml basisolie

Badolie
Je eigen badolie? Essentiële oliën zijn ook in bad te gebruiken. Olie en water mengen niet, ze hebben een emulgator nodig. Je kunt hiervoor gefractioneerde kokosolie gebruiken, maar ook magnesium, baking soda of melk. Daar voeg je 3-5 druppels lavendel essentiële olie aan toe. Eventueel kun je nog een eigen combinatie van oliën maken door er andere essentiële oliën aan toe te voegen.

 

En…er zijn nog veel meer mogelijkheden De veelzijdige voordelen maken dat je doTERRA’s Lavender* overal bij de hand wilt hebben.

 

Er zijn veel manieren hoe je de essentiële oliën van dōTerra kan gebruiken. Nieuwsgierig naar hoe dōTerra essentiële oliën voor jou kunnen werken?

 

Ik vertel je er graag over.

Oilsenzo
Sandra Oosterink
Live by Nature
Deel dit bericht via onderstaande Social Media.