10 EHBO olien

Terug naar de basis

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn vluchtige en aromatische stoffen, die van nature voorkomen in bijvoorbeeld zaden, schors, stelen, wortels, bloemen, vruchten en andere delen van bomen/planten/ struiken, enz. Ze zijn heel geconcentreerd. Elke olie is samengesteld uit een natuurlijk bestanddeel. Ieder met een verschillende eigenschap.

 

Hoe worden essentiële oliën uit de plant gehaald? 

Essentiële olie komt direct uit de natuur. De oliën worden verkregen door een stoomdestillatieproces of door het persen van planten.

 

Hoe gebruik je essentiële oliën?

Essentiële olie kun je aromatisch (inademen),  topisch (op de huid), en inwendig gebruiken. Dit verschilt per essentiële olie. Elke olie heeft immers zijn eigen unieke werking. Het gebruik van essentiële olie verschilt van merk en de kwaliteit van de olie.

 

Waarom de essentiële oliën van dōTerra?

Een van de belangrijkste eigenschappen van essentiële oliën is zuiverheid, afwezigheid van synthetische geurstoffen of andere toevoegingen.

Planten die worden gebruikt voor hun essentiële oliën komen uit een geschikt klimaat. De oliën worden verkregen door stoomdestillatie of worden geperst. Ook herken je de pure essentiële olie aan het verschil in prijs. De prijs hangt samen met de hoeveelheid van de benodigde plant maar ook vanwege het productieproces per plant. Essentiele oliën van dōTerra worden grondig getest en hebben het eigen CPTG keurmerk.

 

Waar moet ik op letten bij het gebruik van essentiële oliën?

Om de oliën op een veilige manier te gebruiken is het belangrijk om je eerst te laten informeren door iemand die door kennis en uit persoonlijke ervaring weet hoe je de essentiële oliën kunt gebruiken. Er zijn namelijk een paar dingen wat je moeten weten voorafgaand aan het gebruik van essentiële oliën; bijvoorbeeld het gebruik van essentiële oliën en kinderen, zwangerschap, bij irritatie of bij inwendig gebruik. Een basisuitleg zorgt voor een positieve en fijne kennismaking met essentiële oliën en voor veilig gebruik van essentiële olie.

 

Met welke olie start ik?

Er zijn veel verschillende oliën en blends (samenstellingen van verschillende oliën). Bekende essentiële oliën zijn bijvoorbeeld Lavendel (ondersteunt de rust en ontspanning), Pepermunt (ondersteuning van je spijsvertering) en Citroen (ondersteunt voor meer energie). Maar ook Tea Tree, Oregano en Frankincense (wierook) zijn fijne oliën om te leren gebruiken. (bron: Modern Essentials handboek – 9e editie)

 

dōTerra heeft verschillende basissets. In de Family Essentials (10 basis oliën van 5ml) en de Home Essentials (9 basis oliën van 15ml, 1 basisolie van 5 ml en een diffuser) zitten de 10 basisoliën. Bij deze set zit ook een inschrijving voor een kortings-account.

 

In de maand oktober kan je bij je inschrijving mooie extra producten ontvangen.

Nieuwsgierig en wil je meer weten over hoe essentiële oliën van dōTERRA jou kunnen ondersteunen?

 

Ik help je graag.

 

 

Oilsenzo
Sandra Oosterink
Live by Nature
Deel dit bericht via onderstaande Social Media.