Zomergevoel Lemon

Vakantiegevoel

Nu de zon weer schijnt, krijg ik al weer helemaal zin in de zomervakantie. Even niksen en lekker relaxen. Daar kan ik nu al naar uitkijken. Omdat het nog niet zover is, heb ik overal de diffuser aanstaan (ik heb er ook een op mijn werk) met verfrissende, zomerse mixen. Ik gebruik voor het frisse oppeppende gevoel vaak Lemon en Peppermint in de ‘Shunshine Blend’ en ook de ‘De vakantiemix’ met Balance en Bergamot is een favoriet.

 

Lemon de citroen-olie van dōTerra, kent vele voordelen en toepassingen. Lemon heeft een verkwikkend en opwekkend aroma. Deze olie wordt koudgeperst. Zo blijven de nuttige, krachtige eigenschappen van de citroenschil behouden. De lemonolie heeft, door zijn verkwikkende aroma, energieke eigenschappen die een positieve stemming bevorderen. Het brengt een soort frisse wind die zuivert. Voeg Lemon toe aan water voor een frisse en gezonde boost of voeg het toe aan een gerecht. Masseer het met bijvoorbeeld een basisolie. Omdat Lemon een citrusolie is, vermijd UV-straling gedurende ten minste 12 uur na het aanbrengen.

 

Peppermint (Pepermunt) is een veelzijdige olie die vele toepassingen kent. Pepermunt wordt geassocieerd met reinheid. Pepermunt werkt verfrissend, ondersteunt de spijsvertering en helpt een gezonde concentratie bevorderen. Het ondersteunt ook bij vermoeidheid en stijfheid. Voeg een druppel pepermuntolie toe aan je ochtend smoothie, om je dag fris te beginnen. Of een druppel in je handpalm om te inhaleren (niet te dicht bij je ogen). Extra fris; je handen daarna naar je nek brengen.

 

Diffuser Shunshine Blend;

3 druppels dōTerra Lemon

3 druppels dōTerra Peppermint

 

Balance is een frisse, zoete en houtachtige aroma die bij gebruik in de diffuser of op je huid voor een rustgevend en ontspannen gevoel kan zorgen. Balance is een combinatie van essentiële oliën: Spar, ho hout, Frankincense, blauw boerenwormkruid en blauwe kamille. Een aangename olie voor als je een beetje harmonie nodig hebt. Ook heerlijk te gebruiken tijdens de yoga, ’s ochtends op je polsen of in je nek voor het slapen gaan.

 

Bergamot is een citrusplant die een speciaal klimaat en een speciale bodem nodig heeft om tot bloei te komen. Deze olie wordt al honderden jaren gebruikt om rust te bevorderen en de teint te verjongen. De olie wordt koudgeperst van de schil van de vrucht. Bergamot werkt zowel verheffend als kalmerend. Gebruik het bijvoorbeeld met gefractioneerde kokosolie als massage-olie of zoals ik het doe: in de diffuser voor een frisse geur. Omdat Bergamot een citrusolie is, vermijd UV-straling gedurende ten minste 12 uur na het aanbrengen.

 

Diffuser Blend Vakantie Mix;

3 druppels dōTerra Balance

3 druppels dōTerra Bergamot

 

Er zijn veel manieren hoe je de essentiële oliën van dōTerra kan gebruiken. Nieuwsgierig naar hoe dōTerra essentiële oliën voor jou kunnen werken? Ik vertel je er graag over.

Oilsenzo
Sandra Oosterink
Live by Nature
Deel dit bericht via onderstaande Social Media.