Luchtwegen

Luchtwegen

Op dit moment zijn er veel mensen verkouden. En dat is niet alleen vervelend, maar problemen met je ademhaling is ook best vermoeiend.

 

Spar- en dennenoliën kunnen ondersteunend zijn voor je ademhaling. Iedere naaldboom heeft zijn eigen specifieke geur en werking; denk aan Douglas Fir, Siberian Fir, Black Spruce of bijvoorbeeld Cypres.

 

De geuren van spar- en naaldbomen zijn ook te mengen met eucalyptus op pepermunt. Gebruik druppels in je diffuser voor een heerlijke frisse lucht in jouw ruimte. Of meng ze voor een massage met een beetje gefractioneerde kokosolie. Doe een druppel in je handen en maak een kommetje over je mond en je neus. Adem goed in en uit.

 

Eucalyptus

De meeste mensen kennen Eucalyptus uit de sauna. Deze heerlijke rustgevende geur geeft je het gevoel van vrije ademhaling. De belangrijkste bestanddelen van eucalyptus zijn eucalyptol en alfa-terpineol. Deze olie heeft verzachtende invloed heeft op je luchtwegen. Eucalyptus geeft ook het gevoel van ontspanning bij gebruik op de huid.

  • Voeg aan gefractioneerde kokosolie of andere neutrale olie een paar druppels Eucalyptus toe en smeer het op je borst en rug.
  • Inhaleren – doe 3-5 druppels eucalyptus in een kom gekookt water. Zet deze op tafel en ga er ongeveer 10min. boven hangen met een doek over je hoofd.
  • Heerlijk in de diffuser. Maak eens een combi met Lavender, Douglas Fir en Cypress voor een kalmerende, ontspannende geur.

Air

Air is een muntachtige en frisse blend met een kalmerend en verzachtend effect. Deze samenstelling van pepermunt, eucalyptus, teatree, citroen, ravensara en kardamom geeft verkoeling en verkwikking aan je lichaam. Air bevordert het gevoel van een vrije ademhaling.

  • Een fijne olie in de diffuser. Ook deze olie is een fijne combinatie met bijvoorbeeld de Lavender.
  • Gebruik een druppel olie op je borst. Deze olie is ook te koop in een roller of je kunt de roller natuurlijk zelf maken door Air te mengen met gefractioneerde kokosolie.

2 dōTerra essentiële oliën die de ademhaling ondersteunen.

Er zijn nog veel manieren hoe je de essentiële oliën van dōTerra kan gebruiken. Nieuwsgierig naar hoe dōTerra essentiële oliën voor jou kunnen werken?

Oilsenzo
Sandra Oosterink
Live by Nature
Deel dit bericht via onderstaande Social Media.